ПРЕМАХВАНЕ И ОБЕЗВРЕЖДАНЕ НА БИТОВИ ОТПАДЪЦИ

Невъзможно е да се спре появата на твърди битови отпадъци (MSW), те са свързани с процеса на живот на всяко лице.

Домакинските боклуци се натрупват непрекъснато, а преждевременното изхвърляне може да доведе до сериозни последствия за околната среда.

Всичко започва с отпадъци в спирки на обществения транспорт, в паркове, площади и дори на детски площадки. За да се избегне замърсяване на улиците, отпадъците се транспортират до специални депа за последващо унищожаване. Това става с фирми за опразване на стари къщи с отпадъци.

Въпреки това, организацията на събиране на боклука в града остава неотложен проблем, тъй като обществените услуги са ангажирани изключително в битови отпадъци. В резултат на това там са незаконни сметища с различна обемисти и често опасни отпадъци.

Строителни отпадъци, стъкло, стари мебели и ВиК не са просто стръв за птици и бездомните животни, но също така да причини огромни щети на околната среда. Като се има предвид това, можем да заключим, че проблемът с събиране на боклука – една от най-спешно днес.

Трудности при рециклирането на боклука и отпадъците

Повечето хора, независимо от техния район на пребиваване, са изправени пред проблема с отпадъците и рециклирането на боклука.

Най-често това се дължи на преместване в ново място на пребиваване, ремонт или строителство, както и сезонна работа в дача или в селска къща. Във всички тези случаи става дума за голям брой различни отпадъци и боклук, за които е забранено да бъдат хвърлени в контейнери за битови отпадъци.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *