Надежда Белелиева – маркетинг специалист

Казвам се Надежда Белелиева. По образование съм маркетинг специалист, което завърших в Нов Български Университет. Изучавах маркетинга през 90-те години и нямах наистина представа, в какво ще се превърне самата ми специалност само 10 години по-късно с навлизането на Интернет във всички сфери на живота. А що се отнася до маркетинга, когато електронната търговия и онлайн-пазаруването станаха хит, то сякаш трябваше да започна да уча всичко отначало. Иначе бях обречена или да си загубя работата, или при търсенето на нова, щях да съм в списъка с чакащите. Дори си спомням как един ден, първият ми шеф Явор Димитров ме повика в кабинета си: „Надежда Белелиева, до един месец искам продуктите на компанията в Интернет“

Това беше като шок за мен, но имах късмет да успея бързо да навляза, поне колкото да организирам такава задача.

Днес като маркетинг специалист, зная и опитвам да го правя, най-същественото от маркетинг дейността: да изведа продукта пред лицето на хората, така че да го харесат и да го превърна в качествен бранд, който бива харесван и предпочитан пред този на конкуренцията. След като смених първата си фирма, където успешно упражнявах специалността ми, реших, че е по-добре да потърся работа при млади и перспективни

хора, чиято страст е маркетинга в новите му измерения,така че да мога да реализирам идеите си в много по-голям мащаб. За щастие успях да попадна точно при такива млади момчета и момичета, които от малкия си офис успяват да направят чудеса в маркетинг стратегиите, онлайн-продажбите и рекламата на всякакви продукти.

Работата ми ме срещна с настоящия ми приятел, който е англичанин. Той все още трудно произнася името ми, но е забавно когато казва Надежда Белелиева със своя

странен акцент. Обясних му какво значи името ми и оттогава за по-лесно той ме нарича Hope. Запознахме покрай един семинар на тема ‘Електронно банкиране’. По време на обучението ми в НБУ, Банковото дело също бе една от страстите ми за изучаване и може би някой ден се виждам да работя в голяма банка, но засега разчитам, че маркетингът ми осигурява сигурно поле за работа поне още 5 години. Тенденциите, които се очертават са, че следващите години ще навлязат много повече продукти от Африка и Азия, континенти, които бяха по-назад в електронната търговия и електронния маркетинг. Затова очаквам нови запознанства и възможности за популяризиране на продукти в двете посоки.

Работата в офиса изобщо не е напрегната, напротив, младежкият дух и свободната атмосфера, предразполага към творческа среда, която развива страхотни идеи, позволява си нерамкирано работно време, игри и развлечения за почивка. А през уикендите обичам да излизам с моя приятел на извънградски разходки, защото прекаленото време прекарано в София понякога има негативен ефект, а в България има толкова много неща да се видят, че не знам дали един живот ще стигне. Радвам се и съм щастлива, че работя тази работа, а когато се прибера в къщи и чуя английския повик към мен: ‘Надежда Белелиева, прибрахте ли се?’, го приемам като истинска награда след работния ден.

7 thoughts on “Надежда Белелиева – маркетинг специалист”

  1. Аз също работя в офис и съм изключително благодарна, че попаднах на страхотни колеги, с които станахме и близки приятели. Подкрепям мнението на Надежда Белелиева, че работата в офис не е натоварваща, но за съжаление това важи само ако случиш на екип и добри колеги, както и шеф.

    1. Аз също имах късмета да попадна на страхотен колектив, с който не само, че работим заедно, но и често можем да отидем да изпием по нещо и да се забавляваме. Все пак човек прекарва поне 1/3 от живота си на работното място и е важно да намери не само тази работа, която му е на сърце, но и да се разбира с колегите. Напълно съм съгласна с Надежда Белелиева, че работата в офис не е задължително да е натоварваща.

  2. Браво на Надежда Белелиева за целеустремеността. Трябва да се учим от нейния пример и да се стремим винаги да постигаме целите си и мечтите се, защото те сами няма да се реализират.

  3. Работата в офис може и да едно истинско приключение, но само ако работиш любимата си работа и си уцелил на екип. В противен случай може да е истински ад. Напълно подкрепям Надежа Белелиева в това отношение и се радвам, че аз уцелих на страхотен колектив, с който е истинско удоволствие да се работи.

  4. Съгласна съм с Надежда Белелиева. Работата не само в офис може да е много неприятна и досадна, а като цяло ако си попаднал на неприятен колектив. При предната ми работа нещата стояха така и реших да напусна, а не да си тровя живота с клюки и неприятни емоции около семе си.

  5. Г-жо Надежда Белелиева, за пореден път се убеждавам, че вие сте човек с много и различни интереси. 🙂

  6. Работата в офис може и да е много забавна и весела, но само ако се попадне в точния колектив и на точното работно място. В противен случай може да се превърне като преминаването през ада, г-жо Надежда Белелиева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *