Как да премахнете петна от матрак

Матракът е универсален продукт, който същевременно изпълнява функциите на елемент от мебели и спално бельо. Следователно изискванията за матраци са специални: те не само трябва да са удобни за високо качество на съня, но и да отговарят на строги хигиенни стандарти. Следователно, петна, които се появяват по матрака, независимо от естеството и причините, подлежат на незабавно отстраняване. Ако се нуждаете от извозване на стари мебели, вижте повече: http://www.sofdom.com/izvozvane-stari-mebeli.

В пералната машина, матракът не може да се побере, банята е безнадеждна възможност да я пренесете в скъпо химическо чистене – и идеята не е най-добрата. Ето защо, да се отървете от матрака от петна ще има у дома. Как да направите това? Обмислете прости и доказани методи на практикуване.

Отстраняване на петна

Възможността за премахване на петна от матраци се осигурява от производителите на домакински химикали. Във всеки отдел на търговски център или специализиран магазин можете да купите подобен продукт. Но ако в подходящия момент не е на разположение, матракът трябва да осигури първа помощ.

Свежите петна са по-лесни за премахване от старите. Затова се опитайте да премахнете мръсотията от повърхността на матрака възможно най-много и да третирате района със сапунен разтвор или да използвате друга опция, която ще бъде разгледана по-долу. След това можете да отидете в магазина за почистване на петна. Такива формулировки са ефективни и са придружени от подробни инструкции за употреба.

Но си струва, защото има едно място да купи скъп инструмент, който след това ще стои на шелф от години – това е въпрос. Много по-рационално е да прибягваме до прости, доказани методи, които изискват минимални разходи.

Течен сапун

Най-достъпният метод за премахване на петна от матрака е използването на нормален детергент, разреден с вода в съотношение 1: 5. Нанесете получения разтвор върху петна, изчакайте около 10 минути, потулете влажна гъба, парцал или кърпа и изплакнете обилно с чиста вода. Този прост метод за зацапване е доста ефективен и позволява постигането на желания резултат.

Солен разтвор

Малките деца са слабо контролирани в съня си, което се превръща в често главоболие за младите родители. За да се предотврати влошаването на матрака, е необходимо жълтите петна да бъдат отстранени във времето. Добър резултат е стръмният разтвор на саламура.

Разбъркайте в чаша вряла вода две или три пълни супени лъжици обикновена сол и оставете съдържанието да се охлади. След това използвайте пяна или гъба, накиснете разтвора със замърсена зона и я оставете за 10-20 минути. След това изплакнете с чиста вода. Ако жълтата светлина не е напълно премахната, повторете тази процедура отново.

Боракс

Той е евтин, продава се свободно в аптеките и се нарича „натриев тетрамерат“. Бура се справя добре с жълти разводи от съвсем разбираем произход, петна от кафе, чай , вино.

Смесва се малко количество натриев тетраборат на прах с вода, докато се получи пастообразно състояние, се смесва добре в петна и се оставя за 15-20 минути. След това извадете останалата част от праха с четка и избършете точката с влажна пяна гумена гъба.

От регионално почиване Пловдив може да научите много повече и за услугите п изхвърляне на стари неща от домове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *